Sunday, January 6, 2013

Black Hole


Black Hole (Mikkeller). pdl 0.375 l. alc 13,1%. liigimääratlus - (russian) imperial stout. Selline määratlus, pluss 100-punktine hinne Ratebeerilt - see paneb juba ette unistama Suurepärasest Maitsest! Lisaks tavapärastele komponentidele on toojtainfos kirjas veel: tume karamellsuhkur, kaeralhelbed, mesi ja vanilje.

Kujundus ... eee ... noh mida te Mustalt Augult ootasite? :)


Vaht - jummmel küll, mihuke VAHT! Esmalt polegi klaasis muu kui hallikaspruun tardunud mass, mis vaid õige aegamisi end õlleks muundab Rüüpe värvus - see on vedel öö!

Lõhna on neetult keeruline kirjeldada, siin on kõik nii uskumatult palju! Kohvine ja suitsune, mesine ja humalane, karameljas ja rõske-mulla-lehane - kõik korraga ja veel midagi.

Esmamaitse tundub raske, magus ja täidlane. Keskmaitses lisandub vanilje ja mesi oma magusas koosmõjus, röstlinnased ja karamellsuhkur annavad üleelusuuruse lisalaksu. Lõppmaitse muutub kreemikaks (kaera mõju!), uskumatult jõuliseks ja meelalt soojaks nagu neegrinaise musi. Järelmekk taandub taas õrnemaks, vaniljesemaks ja peenekoeliseks ... see on pigem nalivka kui õlu. Oijeeee, seda peab tajuma veelkord ja veelkord, et taaskord veenduda, kuivõrd geniaalselt teistsugune saab olla üks Tõeline Õlu!

Supertihe, Ülitummine ja Megamaitsev õlu, mis välistab enda kõrval kõik konkurendid mitmeks tunniks, olgu see söök, jook või midagi muud. Pane silmad kinni ja kuula ... no ma ei tea ... vaikust, sümfooniat või rajurokki, mis iganes sinuga haakub - see õlu toimib võimendina kõigele!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment