Monday, January 7, 2013

King Cobra


King Cobra (Brouwerij Palm). pdl 0,75 l. alc 7,5%. liigimääratlus: strong lager / imperial pils.

Tavapärane India Cobra on üks ilmetumaid laager-õllesid. See siin on aga topeltkääritusega ning pruulitud Belgias, kasutades otra, maisi ja riisi. Selline asi teeb õllenohiku uudishimulikuks!


Kohev valge vaht täidab klaasi poolenisti hõreda pilvega, mis hajub vähem kui minutiga üsna olematuks. Õlle värvus - uduselt valkjaskollane.

Aroom on mõnevõrra intrigeeriv - äratuntavalt Belgia bukett, millesse lisandub riisi teravus ja maisi mahedus. Üsna pärmine ja meeldivalt puuviljane ... ehkki pole päris kindel, kas see sõna "meeldiv" on kõige kohasem. Toore banaani ja valgete sõstrate segune lõhn on kuidagi torkivalt terav ... aga samas siiski magusakas ning kutsub uuesti nina klaasi torkama, et asja enda jaoks määratleda. Ei jah, pärm ... käärima läinud sõstraveini alge ... umbes nii võiks seda kirjeldada.

Esmamaitse on kergelt õlisevõitu ja magushapu. Keskmaitse mõjub palju teravamalt, pärmiselt ja alkoholiselt, noore ja toore veini moodi. Lõppmaitses domineerib jällegi see toorebanaanine mekk (noh nagu sama tootja Palm Royale), kuid ikkagi jätab peamise ja kratsiva jälje see pärmine toorevõitu ... või siis jällegi "elav ja sädelev" palett?

Kolmeviljaõllena tihke, kergelt õlise buketiga, samas kergepoolse kehaga ning terava/happelise olekuga veinilaadne õlu. Sobiks suurepäraselt nt grillitud krevettide või muude mere-elukate juurde.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment