Sunday, June 4, 2017

Vaarikamusi

Vaarikamusi (Prüülike, Eesti) pdl 0,33 l. ac 6,5 %vol. Liigimääratlus: vaarikaõlu

Tootjainfo: "Vaarikamusi on värskendav ja mahlane suvejook. See on edasiarendus Prüülike nisuõllest Vallatu Jaan. Lisatud on suur kogus vaarikaid ning uus ja vallatu pärm."

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga, kuid siiski esteetiline sildike. Vähene valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt roosakas-oranž. Aroom on mõnusalt erksalt vaarikane, magusakas ja mahlane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on tunduvalt tihkem, magusakas-hapukas, nisu pehmus muudab suutaju suisa kreemiselt pehmeks. Lõppmaitse on sutsu mõrkjam, meenutades vaarikavartest keedetud teed. Järelmekis lööb kogu suu kihelema vürtsika elevusega, muutes vaarika-kompotise magusakas-mõrkja buketi kenasti särama.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Nisu pehmuse ja vaarika mahlasuse vahel on armsalt tore kooskõla, kuigi ... no suti hapukam võinuks olla, et saaks tulemus mahlasem ja võiks rohkem kiita.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment