Thursday, June 22, 2017

Imperial Ginie


Imperial Ginie (Põhjala / To Ol, Eesti / Taani) pdl 0,33 l. alc 10,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang 70 punkti!!!

Tootjainfo: "Imperial Gose, brewed with selected botanicals and aged in Kyrö Distillery’s Koskue gin barrels."

Väike lihtne pudel, To Ol pruulikojale omane abstratkselt kirju sildike ja Cellar Series jaoks (enamasti) omane vahakaelus. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib mõna aega. Õlle värvus - kirkalt vähese punaka varjundiga tumedapoolne kuldne.

Aroom. Mmmmmm. Marumõnus! Soolane, hapukas, magus, vürtsikas. Vana Gambrinus nuusutab ja naeratab. Naeratab ja nuusutab. Nii näeb ilmselt välja õnnelik toksikomaan :) Ainult et siin lõhnas pole midagi toksilist, isegi mitte maskuliinsust ... vaid tihke segu lõhnasid, mida tavaliselt õlleklaasist ei hoova. Rammusalt ja samas pehmelt soolane. Hapukas-vürtsikas kadakamari. Soolatud vaniljekaun. Karamellistatud kadakas. Vana meremehe varakirst, mis on roppumoodi merevett näinud ja mille sees on vürtse veetud.

Esmamekk. Hosianna ja Maarja-Miia! VÕIMAS! See maitse on lihtsalt VÕIMAS! Eeee .. ei ole lihtsalt. Keeruliselt VÕIMAS! Hapu ... kirjas! Soolane ... no veidi vähem, aga ikka vägagi kirjas. Soolatud viigimari, mida piserdatud õlle-äädikaga (jah sihuke asi on olemas!)

Keskmaitse. Hapendatud rosinad? Džinnimarmelaad? Jeesusmaria, keskurat siukseid asju välja mõtleb? Vana merekaru on oma reisil igatsugu veidrat värki maitsenud, kuid see kraam siin paneb ka tema hallid kulmud kerkima.

Lõppmaitse. Mõrkjas-soolakas-lollakas-hapukas-napakas. Lapselik lalin vanmehe suust ei mõju väärikalt. No aga mis ma teha saan! See kraam on OGAR! Fantastiliselt oooogaaaaar! ÕuMaiGaad! Oodin! Kas kadakamarju hapendatakse? Aga peaks, ma ütlen, oi kuidas peaks! 

Järelmekk. Jebentidušu. Vana meremees lükkab laua tühjaks, lööb lühikese meremõõga laua keskele, kougib välja pudeli džinni, soolakurgid ja marineeritud pirnid ja saadab kõik kukele.

OGAR! K.O.S.M.I.L.I.N.E. Vana Gambrinus pole seda terminit ammu kasutanud. Aga see kord - no kuram küll, kui ka see ei vääri ülevõlli kiitust absoluutse lolluse eest, siis poleks sel õllepäevikul mingit mõtet. See asi ON üle vindi nii umbes seitse-pool korda. Palun ärge seda normaalsetele andke, vaid hoidke kõik minusugustele. Ma küll ei kujuta ette, kas piiiiikalt keldris hoidmine seda kraami paremaks muudab, kuid oh näeb taevas ja kuuleb põrgu, et siin maa peal on hea elada! Aitäh, Põhjala!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment