Monday, June 19, 2017

Soolembes


Soolembes (Hullkurr, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Uimastavate rabalõhnade kirevust ja laugaste salapära sügavust peegeldav pale ale"

Väike lihtne pudel, sildil ... hmmm ... rabasuudlus :) Kollakas hõre vaht täidab üle poole klaasist, kuid kaob päris kiirelt. Õlle värvus - kirkalt punaka varjundiga merevaik. 

Aroom on magusakas ning tõepoolest raba meenutav. Rabavesi segunenult õitsva kanarbiku ja angervaksa ning sookailuga. Omapärane, kuid vägagi meeldiv lõhnasegu!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas, veidi torkiv ja koredavõitu. Keskmaitse on samamoodi kore, kuid mesilasvahane magusakas toon muudab selle veidi pehmemaks. Lõppmaitse lisab vaarikavarte hapukat tooni, vürtsikas sädelus lööb suu mõnusalt õhkama. Järelmaitse on huvitavalt mõrkjas-magusakas, kanarbikune ja männine, suviselt soe õhtu rabaservas paneb sind rahulolevalt ohkama ja päikeseloojangut ootama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Veidi koredalt omapärane, kuid igatahes väga meeldiv. Sobiks kenasti ürdise kitsejuustuga.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment