Tuesday, June 20, 2017

Pazemē


Pazemē (Malduguns, Läti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang 82 punkti.

Tootjainfo: "Porter with Pu-erh black tea and peated malt."

Väike lihtne pudel, sildil ... ummmm ... no tõlkes on õlle nimi "Maa-alune", nii et sildil võib olla ka kadunuke. Kollakas-kreemikas tihe vaht täidab 2/3 klaasist, olles väga püsiv. Õlle värvus - tuhmilt sügavpunane. 

Aroom on marrrru põnev! Alguses tervitab sind kerge suitsune vine, seejärel ... hmmm ... marineeritud ploomid? Kaua tõmmanud must tee ploomidega? Hapendatud turvas? Jeerum, kui omapärane!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja õrnalt hapukas. Keskmaitse muutub tihkemaks, turbaseks, miskipärast tuleb pähe kummaline kombo ... midagi nagu: suitsutatud ploomide peal tehtud valge veini tõmmis kummeliga :) Lõppmaitse toob mängu veidi vürtsikamat ploomi-pirnikompotti, millesse on visatud pärnaõisi. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, juba üsna balti porteri moodi, ehkki veidi kuivem.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja tihkelt sametise paletiga, hapukas-suitsune-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASEME rüübe! Selle kummalisevõitu hapendatud tee lisamine osutus suurepäraseks mõtteks, kuigi oleks võinud suitsulinnased ära jätta, et lasta teel puhtamalt esile tulla.
-------
Pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment