Tuesday, June 20, 2017

Lauvas Pacietība


Lauvas Pacietība (Malduguns, Läti) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA", hinnang 96 punkti!!

Tootjainfot ei õnnestunud leida, v.a.: "IBU 63"

Väike lihtne pudel, sildil kollane kassinäoline lõvi. Õlle nimi muuseas kõlab tõlkes: "Lõvi kannatlikkus" Valge vaht täidab enamiku klaasist, olles väggga püsiv ja haakudes tihke pitsina ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kuldoranž. 

Aroom on lihtsalt supper-pupper, korralikule topeltIPA'le omaselt vaigune, troopiline, puuviljane, raske ja nätskevõitu. Tõsi küll, 63 IBU ja nimetus "topelt-IPA" ei käik küll, kokku, kuid lõhna poolest on asi küll aus!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja jõuliselt mõrkjas-magusakas, vaigune ja karmipoolne, rauane konarus selle taga jääb puuviljase pehmuse taha. Keskmaitse ... oi sa lakeeritud kuramus ... vaigusse kastetud kuivatatud ananassiviilakas sulab keelel aegamisi ja joobnustavalt. 

Lõppmaitse on mõrkjas, hapukas-magusalt viigimarjane, aegamisi üleskeeratava kapikella taoliselt nagisev, raske ja jäärapäine. Et no te võite oma moodsate viguritega minust mööda lipata, aga nagu viimased sada aastat, nii tõmbavad eri põlvkonnad mind ikkagi tasahilju vinna - siin kiirustamist ei sallita, aeg tiksub täpselt nii nagu kell ütleb. Või oli see nüüd vastupidi? Järelmekk keerab männivaigu ämbri ümber, istub sellele ja hakkab aegamisi suupillil mängima. Meil on aega veel. Meil on aega veel. Kui meil midagi on, siis see on aeg.

Mega-IPA. Kuskohast RB võttis selle IBU näitaja 63? No ei saa ta nii madal olla? ISANE topelt-IPA nii nagu see olema peab. Kange, magus, mõru, mahlane, puuviljane, vaigune. No mida siis ühtelt imperiaalselt IPA'lt veel tahta? Lihtsalt veel ühte klaasitäit ja veel ühte!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment