Thursday, June 22, 2017

Keskööpäike


Keskööpäike (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "India Pale Ale (IPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "New England IPA
Sügavpunane päike, mis alles kesköö eel ennast loojuma sätib, kuulutab valgete ööde algust. Maagiliselt mustavate metsade ja lõhnavate niitude vahel lokkav öö on meie - unistamiseks, seiklemiseks ja armastamiseks.
Selle punase ja hurmavalt puuviljase uue laine IPA sees on lisaks hiiglaslikule kogusele Equanot humalale ka veripunase veriapelsini viljaliha. Ikka teie rõõmuks."

Väike lihtne pudel, loojangukarva sildil kaob kõrkjate taha tsitruseviilakas. Hõre sõrmepaksune oranžikas vahukiht kaob hetkedega. Õlle värvus - tihkelt mudrune punakas. Aroom on küll vaieldamatult tsitruseline, kuid pigem greipi kui veriapelsini meenutav.

Esmamekk on keskmisest kriips kergema kehaga ja intensiivselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, greibimahla ... ja greibikoore mõrkja sisekülje kirbevõitu segu. Lõppmaitse jääb üsna samasugusele tasemele - kirbevõitu mõrkjas ja samas hapukas, vürtsikas ja keele külge takerduv. Järelmekk lükkab nagu raspliga kõik maitsetšakrad valla ja paneb ootama mingit järgmist õlut ... et ehk tuleb nüüd midagi leebemat.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga veidravõitu ülevõllikas. Maitsemeelte puhastamiseks otse oivaline, keele teeb puhtaks, kuid omaette joogina mitut klaasi võtta ei tahaks.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment