Saturday, December 2, 2017

Americana


Americana (Saue, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Americana on ameerika pärmi ja humalatega pruulitud american brown ale tüüpi õlu. Sisaldab Columbus, Willamette ja Cascade humalaid." Eelmise samalaadse õlle kirjeldust saab lugeda siit

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane kahvatu sildikujundus. Imevähene pruunakasvahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - tuhmilt mustjaspunane. Aroom on kohvine ... kuigi pigem viljakohvine kui päris asja moodi. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on meeldivalt piimašokolaadine ja magusapoolne. Lõppmaitse lisab siia päris mõnusa hapuka noodi, mis sellise röstitaseme juurde väga hästi haakub. Järelmekk õhkab korraks meeldiva vürtsikusega, seejärel taandub hapukas-mõrkjaks värskuseks.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga Väga hea taseme rüübe. Brown ale'i tehes on väga lihtne libastuda mõtetusse tühjusse, kuid sellel tegelasel siin on isegi tegu ja nägu ... ehkki alakarboniseeritus veidi häirib.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment