Sunday, December 24, 2017

Juhuslik Koll

Juhuslik Koll (Juhus/Kolli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Ükskord juhtusid Juhuse pruulikoja juurde kaks kolli, üks pikk ja peenike ning teine lühike ja paks. Lõid jalaga pruulikoja ukse eest ja kargasid sisse. Selle peale ehmus Juhuse pruulmeister sedavõrd, et pillas suure koti humalaid katlasse. Nii sündiski humalane topelt IPA Juhuslik Koll."

Väike lihtne pudel, sildi ... hmmm ... kas selle on mõni laps kujundanud? Kollane sentimeetrine vahukoht on väga püsiv ja haakub kenasti ka klaasiseinale. Õlle värvus - kirkalt punakasoranž merevaik. Aroomis seguneb tubli sületäis karamelli ja kaks sületäit vaiku ... no üsna nii, nagu üks hea IPA lõhnama peab.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub vaiguseks, hapukas-vürtsikaks, kuivapoolseks ja tublisti keelt parkivaks. Lõppmekk - kuivatatud virsikud ja kadakavaik, rosinad ja männiokkad, anananass ja kasepungad. Oi siin on mõnusalt väga ja rammu ... ehk see va alkoholine soojus on tripsuvõrra torkivam kui peaks olema, aga mõnus ja toekas ampsakas ikkagi. Järelmekk kaldub mõrkjamasse külge, kadakamarjade vürtsikas vaigusus muutub toakõrguseks, kuid samas tasakaalustab seda kenasti karamell.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe! Tõepoolest üks õige ja tubli ja korralik kraam ... aga samas pole ühtegi knihvi juures, mille eest teda kõrgemalt kiita ja pikalt meeles pidada. Rammus soe rukkileivaviil ja paks võikiht selle peal ... mõni tera jämedat soola ... oi kui hea see oleks siia kõrval ampsata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment