Thursday, December 14, 2017

Naapuri

Naapuri (HÖN, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Liigimääratlus: triple maibock

Tootjainfot pole. 

Väike lihtne pude, tehniline sildikujundus. Kollane vaht täidab pool klaasi ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt punakas-pruun merevaik. Aroom on tihke, karamelline, veidi hapukas, mõrkja muruse fooniga ... no täpselt nii nagu üks väga hea bokk-tüüpi õlu olema peabki!

Esmamekk on keskmisest tsõpake raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on pähkline ja huvitavalt kreemise tekstuuriga. Lõppmaitse toon korraks esile kuivatatud jõhvika taolise hapukas-mõrkja tooni, kuid taandub siis jälle pigem kanarbikulisse mõrkjusse. Järelmekk on sametine, mõrkjas-magusakas, india pähkli taolise õlija-pähklise nüansiga ... ja siiiiiis päris lõpus hakkavad keele tagumised nurgakesed veidi vürtsikalt õhetama.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Üsna õpiku-laadne näide selle kohta, kuidas üks tubli bokk peab olema, aga ka ilma mingi erakordse sädemeta. Lihtsalt VÄGA hea bokk. Tubli, sest neid tehakse Eesti kahetsusväärselt vähe.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment