Tuesday, December 12, 2017

Russian Imperial Stout

Russian Imperial Stout (Anderson's/ HÖN, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas ... mis ON laiskus!

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Ürgmust vaht! Süsi- ja muldmust. aegamisi pruunistuv, kuid siiski mustjaspruuniks jääv ... sellist vahtu näeb harva! Õlle värvusest ei pea ju ometigi rääkima, ega ju?

Aroom. Kreeps. Alguses on nafta! No päris nafta, mitte kunstiline liialdus! Seejärel esmane nafta-puurauk kasvab vaiksel kinni, samast mulgust ronib aga välja midagi niiiiiiiiiiiiiii musta, et hirm hakkab. Tahaks öelda et veokirehv ... aga see kõlaks liiga jubedalt. Ei, see lõhn omal loomalikult jõhkral moel köitev. Kõik need tavapärased sõnad nagu "kohv, šokolaad ja kakao" mõjuksid praegu kui kohatu lapsepärane lalin. See lõhn on karm nagu Chuck Norris ja B.A.Baracus kokku.

Esmamekk. Nafta. Kui šokolaadist tehtaks naftat ... või oli see vastupidi? Must rumm ja südametunnistus. Piraadilaeva tõrvatud vaterliin.

Keskmaitse. Kas naftakokteile tehakse? Ah mis ma küsin, see siin ju ongi. Rummis lahustunud kasetõrv. Orjakaubandus on üks kasumlik äri, kas ei?

Lõppmaitse. Lõpp, mis maitse, you fool! Karm, jõhker, sügavale silma vaatav. Pilk mis lõppeb teisel pool sinu kolba tagaseina, nii et kuklakarvadest tõuseb suitsu.

Järelmekk. Jebenti dušu. Rõve sõim serbohorvaadi keeles. Selles kõiges on midagi masinlikku, mehhaanilist, sünteetilist ja kosmilist.

Sügavalt. Ebanormaalne. Vana Gambrinus ei kasuta teadlikult sõna "hea" ega ühtegi ligilähedast mõistet. Põhjalikult kasutatud mootoriõli on ilmselt lähim sarnlev loodusnähtus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment