Wednesday, December 6, 2017

Royal Mehu Kati


Royal Mehu Kati (UJH Man’s, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Juicy Double IPA
Passion Mango"

Väike lihtne pudel, pruulikoja standart-silt. Juhul kui nende toodang peaks kõrvuti riiulil seisma, muutuks see eristamatuks, õnneks tuleb neilt õllet nii harva, et vana jõuab ammu otsa saada enne kui uus tuleb. Kuid veidigi pinnapealsem kunde on ilmselgelt veendunud, et seda silti on juba nähtud - järelikult õlu proovitud ja milleks uuesti osta?

Vähene valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - mehumudruselt kollane. Aroom - agressiivne kassipiss, mustsõstar ja loomakarv. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna teravalt hapukas ja vürtsikas. Keskmaitse on agressiivne, hapukas-magusakas ... kuigi samas tõepoolest ülimahlane. See oleks nagu apelsinimahl, mis on pressitud koos seemnete ja koorega. Lõppmaitse toob endaga kolesuure laine mõrkjust, mis balanseerib kibekuse piirimail, justkui oleks tõepoolest apelsini- või greibiseemne puruks hammustanud ja siis greibimahla peale joonud. Järelmekk on mõrkjas-hapukas, jõhkralt maitsenäsasid ründav, hoolimatu ja robustne.
Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-vürtsikas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga JÕHKER rüübe. Supermahlane, kuid vana Gambrinus pole üldse kindel, kas teist klaasikest ikka läheks vaja. Plusspoolele jääb see, et NEIPAle kohaselt ON kraam väga mahlane ja hägune ning see hägu ei jää liivana su keelele. Samas pelutab ülemäära vänge lõhn ja agressiivselt hoolimatu maitse. Ülevõllikas ei pruugi alati head tähendada. Tõenäoliselt on tegu õllega, mida vähesed kiidavad taevani ja enamik võdistab õlgu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment