Tuesday, December 19, 2017

Kirsi Krahv

Kirsi Krahv (Manilaiu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,2 %vol. Liigimääratlus: Oude bruin / Vieille Kriek.

Tootjainfo: "Tume kirsiõlu, millele on andnud rosinase maitse Liege'i siirup. Hapukaid-puuviljaseid aroome pakuvad metsikud pärmid ning portveinid leotatud tammelaastud. Pruulitud 14.03.2016
Koostis: Odralinnased, Sirop de Liege, kodused murelid ja kirsid, humal, pärm, brettanomyces ssp, lactobacillus brevis."

Väike lihtne pudel, tehnilise olekuga kuid tänuväärselt infoküllane sildike. Sentimeerine punaka varjundiga vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane.

Aroom. Marumõnus veinine-kirsine pahvakas paneb silmi kissi tõmbama ja piiiikalt sisse hingates mõnulema.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas, vähese mõrkja nüansiga, üsna ehedalt kirsine. Keskmaitse on parkiv, kuiv, naturaalse kirsimahla sarnane, mõõdukalt puidune, portveiniliku magusa puudutusega. Lõppmaitses hapukus taandub koduse muraka-toor-moosi/kreegikompoti tasemele. Järelmaitse on mahlane, magus, vürtsikas ja kuiv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Aroom ja esmamaitse löövad oma mahlase kirsise olekuga suisa pahviks, kuid lonksu lõpuks suutaju maheneb üsna leebeks. Ja nii iga lonksu ajal :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment