Sunday, December 31, 2017

Tammine Old Ale


Tammine Old Ale (Koch, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Old Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Malts: Pilsner, Crystal, Dark Ale, Red AleHops: Northern Brewer, Wakatu
Laagerdatud eriliselt töödeldud tammelaastudel."

Väike lihtne pudel, tehniline, aga elegantne sildikujundus. Kollane sentimeetrine vahukiht on keskmise püsivusega. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. Aroom koosneb peamiselt tammest, kuid puisüü vahekihtides võib tunda ka karamelli ja pihlaka magus-mõrkjaid noote. 

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas, tammine ja kuivapoolne. Keskmaitses ... mnjaa tamm. Nagu jooks vedeldatud tammepuud, mida on lahustatud karamellises õlles. Lõppmaitse. TAMM kas tead. Peale tammepuu leiab pikema otsimise korral ka tilgakese pihlakaveini. Järelmekk. Tamm-tamm-tammm-taratamm-taramm-pumm-pumm. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga veider rüübe. Nojah, halb see kraam ju just otse pole, kui sulle meeldib lahustunud tammepuu. See kraam on nii lollilt liiga palju tamme näinud, et see on ära söönud nii keha kui ka enamuse (tajutavalt heast) baasõllest.
---
pilt isetehtud

1 comment:

  1. I’m curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m experiencing some small security problems with my latest site and I would like to find something more safeguarded. Do you have any solutions? Kyani

    ReplyDelete