Monday, March 29, 2021

Der beschwipste frühlingsbummel mit Adolf

Der beschwipste frühlingsbummel mit Adolf (Suurupi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol.

Tootjainfo: "Austrian pale ale
IBU 34"

Väike lihtne pudel, sildil jalutab koer lammast. Määrdunud-hallikas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - mudruselt pruunakas. 

Aroom on aga vahu ja värvile määrdumisele vastupidiselt värske ja karge, hapukas-magusakas ja ravimtaimelik ... ilma konkreetse nimetuseta aga ikkagi just sedasorti vürtsikas-ürdine, mida seostaks mingite ravimitega.

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja hapukas-mõru. Keskmaitse - hapukas-magusalt pärmine, leivane, kaneeline. Lõppmaitse - nelk, aniis ja meliss??? Selline veider segu tolmunud ürtidest ja samas kargest õhetusest. Järelmekk - magus-hapu, ebapuhas, vürtsikas ja samas suira-taruvaigu seguselt ravimlik.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõru-hapukas-magus-vürtsikas-mõru-magus-hapu-vürtsika buketiga äärmiselt kummaline ja vastuoluline rüübe. Mõni aspekt on suisa ebameeldiv, aga kokku paneb ikkagi veel uut ja uut lonksu võtma, saamaks aru, et millega on ikkagi tegu. Lubatud "pale ale" stiilist on igatahes nii mürtsuga mööda pandud, et auk on ka vastasseinas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment