Wednesday, March 31, 2021

Mandlimaitseline Tume õlu

Mandlimaitseline Tume õlu (Saku, Eesti). pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. Ratebeer tunneb seda nime all "Saku Mandli Tume", liigimääratlus "Dark Lager - International / Premium" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Dark Ale" ja hinnang 2,55 punkti

Tootjainfo: "Eesti kõige vanem järjepidevalt tootmises olev õlu Saku Tume sai tänavuseks pühadeperioodiks endale noorema venna Saku Mandlimaitselise Tumeda näol, kus maitseelamusi loob röstitud linnaste ja kuivatatud puuviljade segu, mida täiendavad jõulist magusvürtsist tunnet loovad mandlid"

Keskmist kasvu reljeefkirjadega pudel, pidulik-talvine sildikujundus. Tumekollane vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne pruunakaspunane. Aroom on meeldivalt röstine, tugevalt leivane, veidi vähem ka röstpähkline

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-mõrkjas, röstine. Keskmaitse - magus, karamelline, mõru, leivaküpsetusahjus kõrbema läinud jahu taoline. Lõppmaitse - kamaluga röstpähkleid, mille sees on ka mõni mandel, kuid peamine on siiski seesama leivaküpsetuse kõrbemekk, mida on aga melassiga magusamaks tuunitud. Järelmekk - magus-hapukas, kergelt kohvine ... või siis mandlisiirupiga tuunitud kohvijook, millesse on torgatud magus rukkileivakuivik.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Vähemalt midagi eripärast, kuigi tulemus on selline, mida mitut klaasi juurde kallama käsi ei tõuseks, ühest pudelist piisab täiesti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment