Thursday, April 1, 2021

Jõulumõdu

Jõulumõdu (Saku, Eesti). pdl 0,5 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer tunneb seda nime all "Mõdu Jõulupruul", liigimääratlus "Mead - Braggot / Hopped " ja hinnang 14 punkti. Untappd ütleb: "Mead - Traditional" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Pühademeeleolu loovad aroomis äratuntavad jõuluvürtsid, mille seob suurepäraseks ja külluslikuks pühadejoogiks meeõlu"

Keskmist kasvu reljeefkirjadega pudel, silt piparkoogitaigna värvi ja talvine. Kollaka varjundiga sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäägitult. Joogi värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on magus, hõõgveini-vürtside segune ja mesine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus, karamelline ja mesine. Keskmaitse muutub kehalt kergemaks, veidi hapukamaks ja kaneeliseks. Lõppmaitse - magus, nelgi ja toorevõitu piparkoogi nüanssidega. Järelmekk - magus leivasupp rosinate ja nelgiga.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-hapuka-magus-vürtsika buketiga vastuoluline rüübe. Magusa joogina on tal kindlasti oma sihtgrupp olemas. Aga vabandust, mis on sellel magusal leivasupil pistmist mõduga? Umbes täpselt sama palju kui sama tootja poolt turustatavatel "siidritel" päris siidriga?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment