Friday, April 9, 2021

Primitive 016

Primitive 016 (La Source, Belgia) prk 0,33 l. alc 6, 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,73 punkti.

Tootjainfo: "Sultana IPA
IBU 35"

Väike purk, silt ... primitiivne? :) Valge vaht täidab pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese uduvinega kollane. 

Aroom - apelsin! Apelsin, kumkvaat, yuzu, mandariin ... kõik need lahedad troopilised magusad mahlapommid ühekorraga ja eraldi su ninna ronimas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus, apelsinimahlane. Keskmaitse muutub veidi toekamaks ja hapukamaks, humalahammustus kõditab keelekülgi ja lisab vürtsikat erksust. 

Lõppmaitse tõmbub veidi tuhmimaks ja rahulikumaks, kuid jätkuv troopiline mahlasus on põhjamaalase jaoks erakordne. Järelmekk lööb aga taas humalased-vürtsikad-vaigused kõditav-kirkad registrid valla.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Vaimustavalt troopiline ja tsitruseline, ehkki klassikalise IPA mõttes isegi liiga mahlase olekuga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment