Saturday, April 10, 2021

Red Zeppelin

Red Zeppelin (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Red Ale - Irish" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Malty and tasteful with mild bitterness"

Väike purk, pruulikoja tunnus-tilk seekord punaste pärlitriipude taustal. Sõrmepaksune pruun vahukiht kaib kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on sellisel määral röstine, et paneb imestama - see pole iiri punaste tunnusjoon ju? 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas-mõrkjas ning röstine. Keskmaitse - leivane, röstine, magus, rosinane ja veidi ploomiselt hapukas. Lõppmaitse - magus ja mõrkjas, mesine ja kõrvetatud leivane. Järelmekk annab korraks stiilile omast hapukat kuiva nooti, kuid siis muutub taas magusa leivakalja sarnaseks.

Kergepoolse kehaga, alakarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusa-hapukas-magusa buketiga nii ja naa rüübe. Joogina omaette on ta ju isegi meeldivalt kaljalik, kuid iiri punaste eilidega ei oska vana Gambrinus seda oma peas küll ühele leheküljele sättida ... pigem on siin ühisjooni dunkel või tmawy tüüpi magsuamate laagritega. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment