Tuesday, April 13, 2021

Foo Dogs

Foo Dogs (Axiom, Tšehhi) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Milkshake / Smoothie" ja hinnang 63 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Milkshake" ja hinnang 3,76 punkti

Tootjainfo: "Axiom is bringing the modern craze of the craft beer world in the Czech Republic. What happens to a beer if you add tangerines, lactose, lychee, and tons of hops? You get a beer that combines tropical relaxation and flower power in a glass!
IBU 40"

Väike purk, sildil idamaised koerad. Kollakas vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõõõnusalt rikkalik, puuviljane, vaigune, marjane, kardemoni, vanilje ja biskviidiküllane.

Esmamekk on raskepoolne, magus, täidlane, mõrkjas ja vaniljene ... no täiesti nagu magus vaniljeküpsis voolaks vedelal kujul keeleotsal. Keskmaitse muutub oluliselt mõrkjamaks, õigustades IPA'ks nimetamist, paneb keeleküljed veidi kirvendama ja ühtlasi paitades litšimarjade ümarusega. Lõppmaitse - hapukas-magus, mahlane, kompotine, vaigune, männvaigune ja kanarbikumee nootidega. Järelmekk muutub sametiselt magus-mõrkjasks, pirnikompoti, ananassi, vanilje, kummeli, kookose ja mandariinimahla segune.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse ... ja samas sametise paletiga, mõrkjas-magusa-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusa-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTAseme rüübe! Väga mänguline, mitmekihiline, aega- ja tähelepanu võttev ... samas ka nii kergesti joodav, et lausa lust ja häbilugu!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment