Tuesday, April 4, 2017

Jrön Grünhopfen-Sticke


Jrön Grünhopfen-Sticke (Uerige / Kehrwieder, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Altbier - Top 50" ja hinnang 89 punkti.

Tootjainfot ei õnnestu leida.

Omapärane pikakaelaline reljeefkirjadega ja kääniskorgiga proofilpudel, sildil monokliga kolju ja õllepruulimise atribuutika. Valge tihe vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua, haakides end ka mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva. Aroom on tolmune ja viljane ... justkui oleks sattunud kotiriidest viljapaunu täis ruumi ... sihuke magus ja mõnusalt kodune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on veidi rukkine, hapukas, leivane ja rosinane ... huvitavalt keelekülgi parkiv ja meeldivalt linnaseline. Lõppmaitse on magusakas-mõrkjas, linnaseline, veidi kõrbema läinud rosinate taoline, mõnusaimalt kodukootud. Järelmekk on pehme, nätske, linnaseleotise ja tihke leivakalja vahepealne

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Põnev kraam, selle stiiliga puutub kahjuks kaugelt liiga harva kokku. Mõni kodumaine väiketootja võiks teema sihikule võtta - saaks taas midagi esmakordselt teha.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment