Sunday, April 30, 2017

Metsapiiga


Metsapiiga (Mulgi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kord visanud metsapiiga ühele karjapoisile silma ja too ei enam kunagi rahu leidnud. Räägitakse see vana lugu olla kerge korduma."

Väike lihtne pudel, rohelisel sildil ... no mis sa kostad, mets ja piiga :) Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas, puuviljane ja vürtsikas, belgia õlledele kaunis omase buketiga.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse kipub muutuma vesisepoolseks ja omandab samasuguse kirbevõitu noodi, mis oli tuntav ka sama koja porteris. Lõppmaitse on magusakas-vürtsikas, õrna atsetoonise alatooniga ... kuid see pole belgia pärmile üldse mitte kohatu toon. Järelmekk muutuv mahlasemaks, puuviljane hapukus muudab seni konarliku mulje meeldivamaks.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga OK taseme rüüpeke. Belgia õlle kriteeriumid täidab laias laastus ära, kuigi kraad võinuks vähemalt pügalavõrra jõulisem olla. Kõlbab nii janujoogiks kui pikemaks istumiseks.
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment