Monday, January 18, 2021

Black Chipotle

Black Chipotle (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - American" ja 3,83 punkti

Tootjainfo: "Stout - powered with smoked Chipotle from our friends - BURKA&LEDUS
IBU - 25"

Keskmist kasvu purk, sildil tume püramiidjas arusaamatus. Tumepriin vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - must. Aroom - kõrvetatud must leib, tume šokolaad, kuivatatud põldoad.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja leebel magusakas ning šokolaadine. Keskmaitse muutub kreemisemaks ja raskemaks, chipotle hakkab vaiksele keelekülgedel ukuleelet tinistama. Lõppmaitse käändub magusamasse ja ploomisemasse külge, suitsutšillike haarab kätte juba kontrabassi ja hakkab plõnksima jämedamaid noote, ajades veidi suitsu suust välja ja kumisedes kenakese vürtsika sõnumiga. Järelmekk - mõnusaimal moel sobituvad omavahel hapukas kuivatatud ploom, õrnalt suitseva äärega krõbe leivakooruke ja tšilline suitsušokolaad ... eeldusel et suitsušokolaadi tšilliga on olemas ka kuskil mujal kui siin klaasis :)

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magus-vürtsika buketiga MEGAtaseme rüübe. Vürtsstout, täpselt nii mõnusal moel kui sa tahta oskad. Tõsi küll, selleks et ta ennast avaks ei piisa väikesest degustiklaasikesest, vaid seda tuleb ära juua terve klaas, veel parem kaks :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment