Monday, January 11, 2021

Viržinis

Viržinis (Dundulis, Leedu). pdl 0,5 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gruit" ja hinnang 52 punkti. Untappd ütleb: "Gruit / Ancient Herbed Ale" ja 3,93 punkti.

Tootjainfo: "Gruit, Heather ale"

Keskmist mõõtu pudel, sildil kanarbikuõisikud. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom - oi see on mõnus segu kanarbikust, päikesest, metsast ja saunast ühekorraga!

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse - ürdine, magusakas-vürtsikas, mesine, kanarbikune ja pärnaõiene. 

Lõppmaitse - üdini lahe ürdileotis, no kohe selline nõiajoogilik-ravimtaimelik-saunavihalik-ürdiaurulik ... nagu oleks Kunksmoori juurde teed jooma sattunud. Või siis õlut. Või noh vahet pole, igatahes mõnus!!!

Järelmekk - magus ja ürdine, hapukas ja puuviljane, metsmaasikate ja vaarikavarte, kanarbikumee ja kibuvitsa segune. Uhhhh kui hea ja meeldejääv!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-ürdine-hapukas-ürdine-mõrkjas-vürtsikas-ürdise buketiga Megatasandi rüübe! No miks küll pole Eestis keegi nii head kanarbikuõlut teinud? Gruute üldse ja kanarbikuõllesid eraldi tuleks viljeleda palju-palju julgemalt!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment