Wednesday, January 6, 2021

Nats Tummõ

Nats Tummõ (Käbliku, Eesti) pdl 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - English" ja hinnang 3,71

Tootjainfo: "Selle õlle tegemisel on kasutatud 11 erinevat linnast. Enamus nendest on heledad kuid ainult väike osa tume linnas. Siiski on selle väikese osa mõju tervikule olnud suur.
IBU 30"

Keskmist kasvu purk, sildil üks tume linnuke mitte-tumedate seas :) Sõrmepaksune pruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt sünk mustjaspunane. Aroom on mõnusalt röstine, magus-hapukas ja leivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja röstiselt mõrkjas. Keskmaitse muutub mitu kraadi magusamaks, ehkki mõrkjas-hapu röstine foon ei kao selle tagant kuhugi. Lõppmaitse - hapukas, kuivapoolne, samas kreemine ja keelekülgi suristav. Järelmekk on magus-mõrkjas, pähkline, vaniljene ja kohvine.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Oma olemuselt lihtne briti porter, kuid samas väga hästi tehtud, maitseküllane ja igati tunnustust vääriv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment