Monday, January 4, 2021

Kalkun

Kalkun (BeerBird, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Red Ale - American Amber / Red" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "American amber ale
IBU 33"

Väike lihtne pudel, sidlil kaks kalkunit. Tumekollane vahttäidab üle poole klaasist, püsides päris kenasti ja haakudes ka mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - ähmaselt punakaspruun. Aroom on leebelt karamelline, magusakas ja vähese hapuka marjase kõrvaltooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse - karamelline, mõrkjas-hapukas, pihlakane ... kohe väga pihlakane. Lõppmaitse - magus-hapukas, puiduse mõrkja ja kuivapoolse survega keelekülgedele. Järelmekk - vürtsikas, keelepäralt soojalt õhetav, mõrkjas-hapukas ja raskepärane.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga HEA TASEME rüübe. Kas te nüüd just "american amber ale" on ... noh pigem lihtsalt "imperial amber ale" poole, aga igatahes on see meeldiv ja toekas lõuatäis stiilist, mida just ülemäära palju ei viljeleta.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment