Sunday, January 10, 2021

Kuuvarjutuse Citra

Kuuvarjutuse Citra (Vana Täpsi pruulikoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeer ei tunne ei koda ega jooki. Untappd teab küll esimest, aga mitte teist

Tootjainfo: "Kangem hele õlu
Valmistamisel on kasutatud Kanepi valla maade vett, odralinnaseid, Citra humalat ja õllepärmi. Kokku keedetud kuuvarjutuse ööl"

Pruulmeistri poolt lisatud, mittekirjasolev info: tegemist on belgiapärase pruulisega, innustatud Duvel Triple Hop Citrast

Väike lihte pudel, koduse disainiga sildike. Valge vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on magusakas-hapukas, väga tugevalt õunane ja karamelline - no täpselt nagu ahjuõuna nuhutaks.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas ning vürtsikas, keeleotsa kallal nugistav ja karamelline. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, kuid ühtlasi ka alkoholisemaks, õrna väikese atsetoonise nüansiga (mis on triple-tüüpi õlledele täiesti omane). 

Lõppmaitse - magus-hapukas, heinane ja tajutavalt alkoholine. Vürtsine soojus tuletab meelde muskaatpähklit, nelki ja aniisi - jällegi täiesti kohane kooslus belgi pärmi töö tulemusel. Järelmekk - magus-hapukas, puiduse mõrkja fooniga ja ajapikku kibekasse kanti kalduv.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magus-hapukas-mõru buketiga Hea taseme rüübe. Äratuntavalt belgialiku olekuga, selles pole kahtlustki. Samas kaks oletatavat viga: a) osa linnastest oleks pidanud kommisuhkruga asendama et muuta jooki kergemaks, b) humalad oleks pidanud olema belgia kombe kohaselt vanemad, praegu tekib selline tajuhäire, et klassikaline belglane see enam pole, aga belgiapärane IPA ka mitte.

No comments:

Post a Comment