Sunday, May 9, 2021

Helge

Helge (Põhjala, Eesti) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Hazy / New England" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England" ja hinnang 3,85 punkti.

Tootjainfo: "A gluten free hazy pale ale brewed with juicy tropical New World hops"

Väike purk, sildil on tõepoolest helged hommikused toonid. Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõduka püsivusega, kuid haaub väga tiheda pitslininkuna klaasiseinale. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on tõepoolest kohe väga mahlane, troopiline, veidi ka loomakarvane, kuid ikkagi rubriigist "oh sa pagan kui meeldiv"

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja õrnalt hapukas. Keskmaise - magusakas-hapukas, troopilise segumahla sarnane. Lõppmaitse toob juurde mõrkjamat-tsitruselist nooti, mis muudab suutunnetuse veelgi mahlasemaks. Järelmekk - magusakas-mõrkjas, lustlikult iselibisev ja keelele paitegev

Keskmisest tripsu kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Juba joogina ise on see suurepäraselt kosutav ja mulisevalt mahlane, veelgi parem on aga see järjekordse tõestusena, et gluteenivaba õlu ei pea olema tuim ja tuhm nagu teomehe vihmane varahommik. Vastupidi, ta võib olla helge!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment