Sunday, May 9, 2021

Mallaskoski Barley Wine

Mallaskoski Barley Wine (Mallakoski, Soome) pdl 0,33 l. Alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang 71 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 3,67 punkti

Tootjainfo: "The stunningly sophisticated and elegant Barley Wine, made with a completely new kind of malt base - with this beer we have combined malt styles that have never been combined in beer production before. Malt: Golden Promise, Pilsner Zero, Red Active. Hops: Calypso. A rich, sweet, toasty, full-bodied masterpiece from a nearly 100-year-old small brewery from Seinäjoki.
IBU 80"

Väike õlakas pudel, silt ülimalt elegantselt lakooniline. Tumekollane vahukiht on küll vaid sentimeetripaksune, kuid see-eest isegi püsiv. Õlle värvus - kuninglikult karmiinpunane ... või siis veidi toonikese tumedam sellest.

Aroom vastab parimatele ootustele odraveini kohta - magus-mõrkjas, karamelline, tihke koorevenise ja raske puidu segune, vähese nelgi ja muskaadi seguga.

Esmamekk on raske kehaga, õilis ja turvaline ... selline tihe ja toekas nagu kõige parem ettekujutus vanakooli aadlimõisast. Punane puit ja kõrged tugitoolid, kui te taipate?

Keskmaitse - ojaaaa. Segu veinist, üleküpsenud marjadest, ahjuõuntest, tammevaadis kaua küpsenud portveinist, rahust ja pikkadest õhtutest täis aega lugeda ja mõtelda.

Lõppmaitse. Vana, väärikas ja stoiline. Kõik need märksõnad, mille tõttu uue maailma seiklejad jäävad aupaklikult vait, kui vana ilma mõisatesse-lossidesse satuvad. Ajaloo ja traditsioonide hõng paneb ka kõige elbakama uusrikkuri korraks endasse vaatama ja mõtlema, et "kas on ka minus osake sellest kõigest"?

Järelmekk. Kõik see vana ja väärikas on ju tegelikult väga lihtne, ilma tulede, vilede ja kullasärata. Toekas, raskepärane ja massiivne - seda küll. Kuid isegi nikerdisi on taoliel mööblil vaid niipalju et rõhutada ülejäänud pindade puhtust.

Klassika. Puhas vanakool. Odravein selle sõna raskepärases teostuses. Ilma ühegi lisandita või proovitagi kedagi kuidagi pahviks lüüa. Lihtsalt väärikas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment