Saturday, August 4, 2012

Dulle Griet

Dulle Griet (Scheldebrouwerij). pdl 0,33. alc 6,5%. Liigimääratlus Abbey Dubbel ehk siis trapistide traditsioonides valmistatud tume kange, maitseküllane õlu.

Kujundusest on seekord palju rääkida:) Õigemini mitte niivõrd pudelist (mis on tavapärane) ega sildist (mis on napakavõitu nagu kogu sellel seerial - antud juhul veavad kaks meest kahurit, millel istub näitsik). Aga lugulaul selle nime taga on ... pehmelt öeldes omapärane. Pisut frivoolselt võttes võik seda tõlkida kui ...eeee ... umbes kui "ebakaine vabameelne tütarlaps". Aga tausta on sel rohkem. Kunagisest hulluvõitu nais-sõdalasest nime saanud keskaegne kahur. Sellest ehk piisab, ega meil siin ajalotund pole ;)


Pruunakas vaht moodustab kani kahesõrmese kihi, mis vaatamata suuremullisele struktuurile püsib kaua. Õlle enda värv on kui õrnal läbikumav pronks ... või hästi tihe ja tume merevaik, millesse keerleb liivatorm.

Lõhn mõjub magusalt ja pärmiselt, karamell-linnased ja veinilik pärm, väga värske kastene hein ja kergelt kõdune seenemets korraga. Maitse mõjub uskumatult intensiivselt, needsamad karamell-linnased ja veelgi enam karamelli, pruunistunud suhkur, mis on läbi imbunud mõrkja marjase likööriga. Õrnad kohvinoodid koos rummikoogiga. Külluslik ja tasakaalus on see maitse, lõppedes esimest magusust ja mõrkjust tasakaalustava happenoodiga. 

Mnjaa, tõelislt jõulise mulje pidi too matroon jätma ümberkaudseile, kui temast sai üks oma aja vägevamaid kahureid ja nüüd sihandne vägi-õlu!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment