Saturday, August 18, 2012

Uisuõlu


http://www.uisk.ee/moodul.php?moodul=Admin&Komponent=DbFile&notemplate=1&f=fileOutput&id=260&size_type=originalUisuõlu (Vanatoa turismitalu). pdl nii nagu juhtub, kangus teadmata :))) Ei, tegelikult see pole nali. Pudeleid kasutavad need vahvad õllepruulid mitmeid, kangust pudeli sildil ära ei märgi. Noh nii hinnanguliselt võiks kangus jääda kuhugi 7-8% kanti? Liigimääratlus - porter või koguni vürtsporter.

Äärmiselt muhe pudel, mis Gambrinuse kätte sattus, kannab efektset kääniskorki ja väggggga märkimisväärset kaela-ja kõhuetiketti .... mis muuseas väidab (pruulikoja?) algusaastaks 1532.


Tihke stoutilik vahekirme on visa kaduma. Õlle värvus - häguselt mustjaspruun, korraliku koduse rukkileiva kõrbemise veerele jõudnud kooriku karva. Lõhnas tajub uudishimutseja kõigepealt toormee toone, segamini suira hapuka nüansiga, teravamat pärmiseent ja kerget linnasearoomi kõige põhjas.

Maitse saabub sel rüüpel mitme eskadroni kaupa. Esmane tere tuleb üsna magus, mesine ja õrnalt kribelev. Teiseks saabub aniisine-kadakamarjane käredam tervitus. Järelmaitses on aga koduõllelikku hapukust ja jällegi meekärje külluslikku sametjat embust.

Vaadake, mu head lugejad - kui kasvõi iga kolmas turismitalu viitsiks sellist, paremat või kasvõi kehvematki koduõlut pruulida, oleks meie armas Eestimaa üks äraütlemata palju mõnusam, jõukam ja naudinguküllasem!
---
pilt siit

No comments:

Post a Comment