Monday, November 12, 2012

Dinkel


Dinkel (Malmgårdin Panimo). pdl 0,5 l. alc 4,5%. liigimääratlus: poolnisuõlu, mille eripära on Soome kohaliku speltanisu kasutamises.

Lihtsat pudelit kaunistab maitsekas ja minimalistlikult elegantne silt, mis rõõmusatb asjatundja silma nii humala- kui värvusindeksi, kuivaine sisalduse ja soovitava serveerimistemperatuuri äratoomisega. Vahtu tekib poole sõrme jagu ning see pole kuigi püsiv, ehkki markeerib oma kohalolu kenakesti klaasiseintel. Värvus - kergelt udune, kuldne merevaik.


Aroom on keskmise intensiivsusega, kuid väga meeldiv. Magusavõitu üldpildis tajud nii head puhast vett kui korralikku väheröstitud odralinnast ... ja ka nisulõhn on aimata, ehkki nõrga- ja magusapoolselt, mitte tavapärase hapuka tooniga.

Esmamaitse on väga värske ja klaar, kerge küpsetisemaiguline. Keskmaitses tajud aga väga kvaliteetset buketti põhjamaistest mõrkjatest humalatest ning järelmaitses jõuab kohale ka nisuõllele tüüpiline hapukas lisand.

Pisut kareda kehaga (see tuleb veest) ning väga tasakaalus buketiga värskendav ning lausa elitaarsena mõjuv rüübe. Sedasorti õlut soovitaks ma mitte mingi toidu juurde, vaid puhta maitseelamusena omaette.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment