Monday, November 26, 2012

La Trappe Isid’or


La Trappe Isid’or (De Koningshoeven). pdl 0,33 l. alc 7,5%. liigimääratlus: belgia kange eil.

Elegantne pudelike, seekord on sildil kujutatud vend Isidorus, pruulikoja esimene pruulmeister - õlu ise on tehtud koja 125.aastapäeva puhul. Sildil leiab ka teave, et rüüpe valmistamisel on kasutatud nii nisu- kui odralinnaseid.


Kolme sõrme paksune vahukiht on keskmise mulliga, mis taandub vaikse mõtliku krõbinaga minutikese jooksul, jäädes siiski õrna kihina joogile kaaneks. Õlle värvus - õrnalt udune, sooja merevaiguse helgiga oranž. Aroomis domineerib suurepärase kvaliteediga vesi, mida toonitab poolnisuõlledele omane hapukas toon, millele lisanduvad õrnad puuviljased noodid.

Esmamaitse on teravamalt nisune kui oskaks lõhnast oodata, hapukas ja värskendav. Keskmaitses lisandub siia odralinnaste pehme linnaselisus ja pärmi soe vürtsikus. Järelmaitses üllatab lausa laagrilik värske kihin keelepäral, tantsiskledes väikeste vürtsikate kellukeste saatel ja muutes kõik tajud väga erkaks.

Kergepoolse kehaga, lõpuks siiski kleepjas, oodatust keeruslisem eil. Sobilik mingi tugevama praetüki kõrvale ... üsna hõlpsalt võiks kujutada lustakat munka Isidorust metsseakintsu kallal, kõrval tubli toobitäis sedasama rüübet.
------
pilt siit

No comments:

Post a Comment