Saturday, February 9, 2019

ART21


ART21 (Stu Mostów / Zagovor, Poola / Venemaa) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Ale" ja hinnang 83 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,75 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Clear, dry, acidified with lactic acid bacteria beer, fermented with two strains of yeast, for fruitiness and proper dryness. Mated with purée of passion fruit and pineapple. Extremely exotic and sour.
IBU 10"

Väike lihtne pudel, sildil lilla ananass. Valge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on ehedalt kireviljataoliselt hapu ja mahlane.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub kõvasti magusamaks, meenutades ananassikompoti vedelikku, millesse on veidi piserdatud kireviljamahla. Lõppmaitse on ... ausalt öeldes suisa suhkruse ja vesise koduse limonaadi sarnane, mille ainus võlu on keelekülgi parkiv kuivus. Järelmekk meenutab värsket laimimahla suhkruga.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapuka buketiga vastuoluline rüübe. Värske ja mahlane, seda küll. Aga ausalt öeldes liiga suhrune ja absoluutselt mitte meeldejääv teiste puuviljaste hapuõllede reas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment