Wednesday, February 27, 2019

Velvets are Blue


Velvets are Blue (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. Alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang 81 punkti. Untappd ütleb: "Saison / Farmhouse Ale" ja hinnang 3,63

Tootjainfo: "Velvets Are Blue is a 5,5% slightly sour and elegant Saison brewed with Nelson Sauvin and its European pendant Hallertau Blanc to add these lovely light and elegant pear and grape notes to the beer. Brewed with Blueberries.
IBU 37"

Väike lihtne pudel, sildil on ... eee ... mustikakarva kaktused??? Tuhmpunakas vaht täidab pool klaasi ja on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt mustikamahlapunane. Aroom on hapukas ja mahlane üsna äratuntavalt mustikane ning selle foonil mõnusalt saisonine. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magedapoolne-mõrkjas - üüüsna nagu kultuurmustikas maitsebki! Keskmaitse pargib kenasti keelekülgi, vürtsikas saisonilik sära lisab mustika enda lamedusele veidi mõnusat lamedust. Lõppmaitse muutub magemõrkjaks ja ausalt öeldes igavapoolseks. Järelmaitses teeb saison viimase katse keeletunnetust veidi sädelema panna kuid ega see tal väga õnnestu.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-mage-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mage-mõrkja buketiga keskpärane rüübe. Jah saison on hea asi. Jah mustikas meeldib vanale Gambrinusele kah. Aga näe kokku need kaks ei kõlksu vähemalt mitte seekord ja mitte selles klaasis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment