Sunday, February 17, 2019

Tynt Meadow


Tynt Meadow (Mount St. Bernard Abbey, UK) pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "English Strong Ale - TOP 50" ja hinnang 96 punkti!! Untappd ütleb: "Strong Ale - English" ja 3,77 punkti

Tootjainfo: "Trappist beers tend to be named after the place in which the monastery is situated. We’ve called ours ‘Tynt Meadow’, to honour the link with the plot of land on which monastic life was refounded here in the Midlands almost two centuries ago. Being part of the great Trappist tradition, we’ve chosen to produce a strong dark ale, but one with a clearly English character. Tynt Meadow is mahogany-coloured, with a subtle, warm red hue, and a lasting beige head. Its aroma carries hints of dark chocolate, liquorice, and rich fruit flavours. The beer is full-bodied, gently balancing the taste of dark chocolate, pepper, and fig. It leaves a warm and dry finish on the palate. Tynt Meadow is brewed with English barley and hops, using an English strain of yeast. It is twice-fermented, with the first fermentation taking place in the tank, and the second in the bottle. It should be stored in a cool, dark, quiet place."

Väikest kasvu õlakas pudel, omanäolise lõikega minimalistlik sildikujundus. Sõrmepaksune tumekollane vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt sõstrapunane. 

Aroom on rikkalik, aga samas äratuntavalt briti eilile omaselt odrakaraski taoline. Sellele põhitoonile lisanduvad ploomi, kreegi, viigimarja, vähese lagritsa ja musta tee nüansid.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusa musta tee ning tumedate rosinate taoline. Keskmaitse muutub tublisti rauarohkeks, nüüd  juba Earl Grey tee, ülekuivanud rosinate ja viigimarjade ja musta leiva kuivikute taoliseks.

Lõppmaitse omandab ootamatult tublisti viskoossema keha ja viigimarjakeedise noodid, kusjuures seda keedist on määritud rukkileiva koorikule. Järelmekk - rosinakissellist kuivatatud nahkne kile on keeratud rulli ümber kuivatatud õunte ja suhkruses tumedas rummis leotatud kaneeliga ülepuistatud viigimarjade ... ja kõik see on kaetud musta tee glasuuriga. Jabur? Nojahnoh!

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe! oi siin on kihte ja kihikesi, kuivatatud puuvilju ja rabavett, lisaks jubepõnevat musta teed. Kui sulle on inglise kanged eilid mokkamööda, siis see on tõepoolest selle stiili kuningas! Ja teadmine, et tegu on ainsama trappist-eiliga sellelt isepäiselt suursaarelt, see lisab siia aurat ja oreooli ja tonsuuri ja mida veel kõike!
---
pilt isetehtud

1 comment: