Saturday, February 2, 2019

Eksperimentaal XII - Telliskivi Kohvi Porter


Eksperimentaal XII - Telliskivi Kohvi Porter (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Coffee" ja 3,4 punkti

Tootjainfot on väga napilt, märkimist väärib ehk vaid see, et lisaks odralinnastele on kasutatud ka nisu ja rukist.

Väike masajas pudel, pruulikoja eksperimendikatele tüübiline sildikujundus. Pruunakas sõrmepaksune vaht püsib päris kenasti. Õlle värvus - tuhmilt pruun. 

Aroom on väga tugevalt kohvine ... huvvvvitav, sildil pole kohvi kasutamist mainitud, kas tõesti on taoline kohvisus saavutatav ilma kohvi lisamata? Väga ei usuks seda.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tihkelt mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub hapukalt kohviseks, väga raskeks ja kreemiseks, nagu määriks kohvikreemi keelele. Huvitavalt hakkab krõbelema musta pipra laadne aromaatne vürtsikas mõrkjus.

Lõppmaitses jääb üsna tugev hapu kreemine pilvisus domineerima, kuid selle all laiub nüüd lai ja mõrkjas-magus kõrbenud röstimets. Järelmekk mõjub lausa õlijalt ja nõrguvalt kohviekstraktina, paksult ja venivalt, ploomide, pihlakate ja metskirsside leotisena kohvitõrvas.

Väga raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Kohvitõrv. Kõrbenud kohvi-asfalt. Ülevõlli värk. Massidele seda ei müü.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment