Monday, February 11, 2019

Must siid


Must siid (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice / Herb / Vegetable" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Porter - Other" ja hinnang 3,56

Missugune geenius andis RB liigimääratluse?

Tootjainfo: "nisuporter
Must nagu öö. Pehme nagu siid. Ahvatlev nagu must siid pimedas öös."

Väike lihtne pudel, silt on must ja naiselik. Pöidlajämedune pruun vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - loojangu viimase hetke mustjaspunane.

Aroomis voolab aeglaselt kakao. Kakaojõgi, millesse on kukkunud kaldapihlakate marju.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse algab šokolaadiselt ja magusalt, vähese pähklise kõrvalnoodiga, kuid siis lisandub marjast hapukat nooti. Lõppmaitse libiseb hapuka siidise pähkli-pihlaka seguna sulnilt ja sujuvalt nagu purjepaat öisel jõel, nagistades vaid vaikselt taglases köitega. Järelmekk on röstine ja raskepoolne, muutes senise siidise tunnetuse pigem sametiseks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Sedasorti porter, mida jaksad mitu-mitu klaasi ette võtta ja jääd igat lonksu ükshaaval imetlema. Klaasitäis öiseid unistusi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment