Saturday, February 9, 2019

Lost Antiques


Lost Antiques (Sori / Brew division / Õllenaut, Eesti / Venemaa) pdl 0,33 l. alc 10,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Gruit / Ancient Herbed Ale" ka 3,79 punkti.

Tootjainfo: "Lost Antiques is a historical journey made together by Sori, Brew Division and Õllenaut to a forgotten beer style of "Gruit". Strong, sweet malt base is balanced with Estonian wild hops, orange peel, black cardamom and juniper. Take a trip down the memory lane with this delicious sipper."

Väike lihtne pudel, sildil "lost" seeria binokkel, seekord pruunina. Vähene kollakas vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja veidi kunstlikult punane. 

Aroom on väga põnev ja nuuskimisvääriline! Magus, vürtsikas ja ürdine. Kardemoni must versiooni mõrkjam-vaigusem oleks haakub suurepäraselt kadakamarjaga ja apelsiniõlidega. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus. No kohe magus-magus, mitte "magusakas". Keskmaitse muutub isegi veelgi magusamaks, kuid õnneks seda vähemalt üritab tasakaalustada kadaka vaigune mõrkjus ... ehhki see omal veidral moel isegi võimendab mee ja mesilasvaha vahepealset nätsket magusapatja.

Lõppmaitse ... alkoholine, vürtsine ja heinane, üle kallatud suira ja mee seguga. No magus noh! Magus ja kärakane ... noh nii võis mõni ennemuistne vägijook maitsta küll, millega toonased viikingid end berserkiks jõid ja siis läksid kasvõi Odinile endale tappa andma.

Järelmekk. Mesihein. Mesilastaru sein. Kadakaõõnsusesse tehtud mesilastarukesekene. Lääge ja purjus. Meekohin. Ürdimühin.

Friigikas. Jäme ja purjakil friigikas. Säänse joogi järel haaravad mehed taprid ja lähevad sõtta. Või siis jäävad magama. Võehh. Selja võtab võdisema. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment