Wednesday, February 27, 2019

Formørkelse


Formørkelse (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. Alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,87

Tootjainfo: "Can a stout be hazy? Roughly 40% Wheat, Flaked Oats, Rye and Buckwheat brewed to lull you into the comfort of a recliner chair while darkness looms outside, or as a solid multi-grain breakfast on a dark January morning. Formørkelse is here to embrace the darkness with you.
IBU 123"

Väike lihtne pudel, silt ... einoh seda peate te ise nägema, nii paranormaalset "kujundust" pole vist veel tehtudki. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna tugevalt, haakudes ka vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvusest me seekord ei räägi, eks ole?

Aroom. Et-siis-kassa-näe. Oleks nagu imp.stout, aga sellele vundamendile on midagi lisaks ja põnevat ehitatud! Leivasupp rosinate ja rummiga. Leivavein? Rukkivein! Ohjaaaa - rukkivein rosinate ja muskaatpähkliga!

Esmamekk. Puffff - umbes sellise raskusega laskud sa nahksesse tugitooli, nuusutades midagi nii roiutavat. Röstitud mandlid. Ei, kõrvetatud mandlid. Mandlikeeksi kõrbenud koorik.

Keskmaitse. Masuut. Rukkileib masuudimäärdega. Kõrvetatud ploomidest tehtud masuut. Õigupoolest võiks seda vankrimäärdeks kasutada. 

Lõppmaitse. Mõrušokolaadi-essents. 140% kakaosisladusega. Ja 40% rummisisaldusega. Ning vanakooli suusatõrv mandlimaitseliseks timmituna. 

Järelmekk. Leivatõrv. Rukki-asfalt. Bituumen, raisk!

Kolossaalne. Kon-kolossaalne. Üks tõrvasemaid vedelikke, mis vana Gambrinuse klaasis on loksunud. Kuigi mis ta siin ikka loksub. Isegi voolamise ja neelamisega on siin raskusi. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment