Monday, February 18, 2019

El Teide


El Teide (Tacoa, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Pale Ale - International" ja 3,2 punkti

Tootjainfo: "water, yeast, barley malt, hops and honey tajinaste" Tajinaste on siis mingi Tenerife saarel kasvav õistaim.

Väike lihtne pudel, must-valge ülemäära kribu sildikujundus. Kollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - veidi hämuselt punane. Huvitav, miks seda "pale ale"iks nimetatakse?

Aroom on väga põnevalt magusakas, karamelline, heinane, tulvil kuivatatud papaia ja samamoodi kuivataud porgandi ning õietolmu vinet.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna nätskelt magusakas. Keskmaitse lükkab magusa poole veidi kõrvale (ehkki nii jämedat asja on keeruline lükata) ja nihutab selle kõrvale mõrkja, isegi kibeka kase- või pajuoksa mõruduse. Lõppmaitse - oi siin on põdrasammalt ja kanarbikku, pajukoort ja kasetõrva, heinapepri ja taruvaiku! Järelmekk näitab hetkeks hapukat mahlasemat palet, kuid siis suundub taas tõsi- ja raskemeelsesse puitunud-rohtunud mõrkjusse.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-kibekas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-kibeka buketiga Väga põnev, veidi friiklusse kanduv, pisut ülevõlline, ürdileotisena mõjuv rüübe, mis mitte ühesti otsast ei mahu liigimääratluse "pale ale" alla. Oma räntsaka magus-kibeka ja lameda olekuga sobiks ta pigem kandma mingit segast "traditional ale" vms nimetust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment