Monday, September 30, 2019

Duck Diving


Duck Diving (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Gose - Fruited" ja 3,9 punkti.

Tootjainfo: "A slightly salty, sour beer with lots of raspberry for fruitiness, lemon for fresh acidity and fennel pollen for notes of aniseedy weirdness. Created together with our friends at Commonwealth Brewing Company in Virginia Beach, US. Contains lactose."

Nääpsuke purk, sildil pisike pardike ja suur laine. Tuhmroosa vaht kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - tuhm ja mudrune punane. 

Aroom - vaarikas veereb ninna juba kaugelt ja mahlaselt. Lähedalt - oi kui lahe on see fenkoliseemne aniisi- ja lagritsasegune vürtsikas-jahe tervitus!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-piparmündine. Keskmaitse muutub magusaks ja ootamatult karamelliseks, nagu oleks vaarikamoos kõrbemise äärele jõudnud. Lõppmaitses kõditab taas fenkoli aniisine kargus, mis liitub selle üha tugevneva, suisa suitsuse ääreni jõudnud kõrbemekikga. Järelmekk annab aimu sidrunist, mille hapukus üritab kogu eelneva magusafooni tasakaalustada. 

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-piparmündine-magus-aniisine-magus-hapuka buketiga veidravõitu, kuid siiski omamoodi meeldiv rüübe. Fenkoliseemnete kasutamine on lahe kiiks, mille eest tuleb kiita. Kuid et gose on pigem magus kui hapu ning et soola pole fenkoli tagant üldse tunda, siis tahaks pead vangutada. Kõrbenud vaarikamoosi vedelik fenkoli ja sidruniga? 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment