Monday, September 9, 2019

Old King Clancy


Old King Clancy (Mad Scientist, Ungari) pdl 0,33 l. alc 13,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang 78 punkti. Untappd ütleb "Barleywine - Other" ja 3,9 punkti

Tootjainfo: "Maple barley wine."

Väike lihtne pudel, punasel sildil punane kuningas :) Sõrmepaksune tuhmkollanevahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kilkavalt ja sädelevalt punane.

Aroom - kas olete kunagi kommivabrikus olnud? Selles tsehhis, kus parasjagu karamelli keedetakse ning sellest kohe-kohe komme vormima hakatakse? Vaata just selline see lõhn just ongi, kusjuures kommi sisse minev hapukas moos podiseb sama ruumi teises otsas.

Esmamekk on raske. Raske ja magus, kuid kenasti mõruga tasakaalus, vähene hapukas marjane tilk saab kah taskusse pistetud. Keeleots hakkab aegamisi umisema, ega's 13+ kraadi pole naljaasi, seda naasklit juba kotti ei peida naljalt.

Keskmaitse. Kõrveküla karamell. Krõbekandi marjamoos. Kraksumise äärele karamelliseerunud keedus, millest saab valada ka väikeseid õõnesvorme ja siis need täita näiteks pähklilikööriga.

Lõppmaitse. Krambambula. Leivaliköör. Tumedate rosinatega täidetud ja musta rummiga leotatud must leib. 

Järelmekk. Krõbe pähklikaramell koos kolme köömnega. 

Ramm-raske kehaga. Mõõdukalt karboniseerunud ja õlise-kleepja-mätsiva paletiga. Mõrkjas-magusa-mõrkjas-hapukas-magusa-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-maguskas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Jah, kõik parameetrid on sellised, mille peale peaks nagu rulli tõmbuma ja siis "halleluuja" hüüatusega laiali paiskuma ... aga no vat ei paisku. Selle liköörilaadse napsu - sest päris õllede maailma see nüüd ikka ei kuulu küll - suurimaks puuduseks on see, et vana Gambrinus ei oska ikka ja kuidagi vaimustuda vahtrasiirupist. Ära on see kraam ju tuntav, aga no vaata ei ole asi, mille peale tireleid visata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment