Sunday, September 29, 2019

Ilta


(Kolk / Maku, Eesti / Soome) pdlrk,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 3,39.

Tootjainfo: "The name “Evening” was chosen because in February our Juhani made a beer called Hommik (= morning) at the Kolk Brewery in Estonia."

Väike purk, rohelisel kunstipärasel sildil Kolk'koja tavapärane valge ruut. Kollakas sõrmepaksune vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt merevaigukarva. Aroom on mõrkjas-magus, mõnusalt ja rahulikult vaigune ja karamelline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja vaiguselt mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks, meenutades noort kuuseviaku, keelekülgedel hakkavad sibama vürtsisipelgad. Lõppmaitse on raskepäraselt karamelline ja toekalt vaigune, kanarbikune ja taruvaigune. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, soe ja raskepärane.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja viskoosse kehaga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe! Selline aus ja lihtne, toekas ja tummine vanakooli IPA, millesse ei ole lisatud ei ükssarviku pisaraid ega muid moodsaid vigureid. Siuke rüübe, mida kangem puuraidur ennem suurema tüve kallale asumist sisse kummutab, korra krooksatab ja siis kirvevarre kindlamalt kämmalde vahele võtab ning hakkab hagu andma.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment