Monday, September 23, 2019

S... Than Ever


S... Than Ever (White Pony, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 15,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine", hinnang 85 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - American" ja 3,85 punkti

Tootjainfo: "The king of our extreme beers, your lullaby! An american barleywine style ale brewed with an absurd amount of malts and balanced with US and european hops. A beer to drink sip by sip, full of toffee/caramel and yellow tropical fruity notes. For the right way of meditation!
IBU 50"

Väike lihtne pudel, toksiline sildikujundus :) Kollaka varjundiga pöidlajämedune vahukiht püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt ruske. 

Aroom kuhjab lauale helde käega kõikvõimalikke kuivatatud troopilisi heledaid vilju, mida suudad ette kujutada, alates ananassidest ja lõpetades aprikoosidega, lisades sinna kodumaiseid metsmaasikaid ja värskeid kanarbikuõisikuid.

Esmamekk. Soe. Soe ja täidlane. Soe ja päikeseline. Soe ja tubaselt mõnus. Sihuke päikeseline tuba kummuti ja diivaniga. Ning muidugi ruske kassivolaskiga päikeseloigus.

Keskmaitse. Puidune ja soe. Punaka kassivorsti alt välja jääv põrand õhkab soojust ja mälestusi. Vaatamata sellele et kassisunnik üritab oma pinnalaotuse nii laiaks ajad kui võimalik ja iga sooja ruutsentimeetri enda kasuks keerata.

Lõppmaitse. Metalne ja soe. Madalal laual on suuuuur vaskne vaagen, täis noid lõhna-vilju. Ja ka seda õnnistab hilissuviselt soe päikesekuld.

Järelmekk. Ahjuselt soe. Suvelõpune soe kestab ainult seni, kuni päike paistab. Siis kolib päike koldesse, ahju ja kaminasse. Päris päevalõpu järel küünlasse ja rohelise kupliga lampi.

Soe, nii soe. Südamlikult soe. Reeturlikult soe ... sest vaadake selle soojuse sees ja tõttu ja ümber võib joogi kanguse sootuks unustada ning ennast soojusega üle kallata. Silmini soojust täis kallata :) ÜBERTASEME RÜÜBE!

No comments:

Post a Comment