Friday, September 6, 2019

Tartu Strut


Tartu Strut (Edge/Pühaste, Hispaania / Eesti) prk 0,5 l. alc 7,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang poleveel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja hinnang 3,66 punkti.

Tootjainfot pole leida.

Pühaste keldrist kaasaostetud purk. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole püsiv, kuid haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom on väga värske, humalane, murune, tsitruseline ja karge, samas meeldivalt magusalt mahlane - segumahl vähese porgandiga :)

Esmamekk on keskmisest raskema keha ja üsna jõksakalt hapukas. Keskmaitse mõjub kui värskuse laviin - mõrkjas-hapukas, laimi ja apelsinimahla vahepealne, klunksuv ja mulisev. 

Lõppmaitse omandab ühekorraga nii mõrkja kui magusa kombitsa, mis põimuvad ümber su keele, vürtsikas-mõrkjas iminapad kihelemas keelekülgedel. Järelmekk sõuab sulni kumkvaadise kanuuga läbi lahiseva mandariinimahla kose, pannes kogu suuõõne kargelt särama kui kauneima koopa, millesse ka päike pääseb vaid läbi kose heliseva kardina!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe! Megamahlane klaasitäis, hommikune kastemärg kirgas värskus su varvastel ja keelel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment