Monday, September 16, 2019

SPA IPA


Spa IPA (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. UNtappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Full day at spa, relax and calm. Our IPA gives a silk touch of pure nature inspired human soul calls for freedom and purity. Here we used natural herbs and brewed this mellow IPA with juniper and lavender. For complexity special package for flavor and aroma adds Huell Melon, Northern Brewer and Lemondrop hops.
IBU 46"

Väike lihtne pudel, sildil joogaspaa? Vähene kollakas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on alguses siidiselt pehme ja magus, meenutades üsna ehedalt lavendlit ja selle pehmeid karvaseid lehti. Hingamistempot kiiremaks ja sügavamaks muutes tunneb ka alul tahaplaanile jäävat vaigust kadakalist külge. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja üsna jõuliselt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on nätske, hapukas-magus, sametine ja täidlane. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, karmimalt vaiguseks, aga ühtlasi ka rauarohkemaks nagu päris paljude selle koja õlledega tundub olevat. Järelmekk kõnelebki peamiselt rabaveelises-raspeldavas keeles, kuigi seda võib vist vähemalt osaliselt kadaka kaela ajada. Mis aga lõppkokkuvõttes tiba häirima hakkab, on üsna tajutav alkoholisus, mis sellise kraadi juures võiks olla olemata.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-hapuka buketiga HEA taseme rüübe. Kadakas ja lavendelt tunduvad päris kena kombo olevat, kuid lõpuks muutub suutaju rohmakalt alkoholiseks, mis takistab seda segu lõpuni nautimast.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment