Sunday, March 31, 2024

Labietis - Ješka

Ješka (Labietis, Läti) prk 0,44 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang 29 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Amber / Red" ja hinnang 3,38 punkti

Tootjainfo: "The tastescape of the latvian rural lager is a result of centuries of mingling among latvian and german brewing traditions. This contemporary version is dominated by the bready sweetness of protein rich latvian barley, which slowly fades into the gentle bitterness of Sladek hops"

Keskmist kasvu purk, tore-tehniline sildikujundus. Sõrmepaksune kollane vahukiht kaob äga kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on lihtsalt ja linnaseliselt leivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse - veelgi magusam, aga õnneks ka koos väikese mõrkja vastukaaluga. Lõppmaitses mõrkjas pool tugevneb, muutub ürdiseks ja lisandub ka pihlakane-kadakmarjane noodike. Järelmekk - magus ja karamelline-heinane, aga kummalisel moel muutub tajutavaks ka alkohol.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga nii ja naa rüübe. Suhteliselt madala kraadi juures alkoholina tuntav teravus pole teps mitte kiiduväärne. Aga teisalt - kui nimetada nüüd seda jooki maitse mõttes sobivama stiilina "single bock / maibock", siis oleks hinnang palju kõrgem!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment