Monday, September 21, 2020

Bilberry Blues

Bilberry Blues (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untapped ütleb "Farmhouse Ale - Saison" ja hinnang 3,26

Tootjainfo: "Bilberry Blues - a moment in the pure nature of Estonia, middle of the Bilberry forest and Music
IBU 17"

Väike lihtne pudel, sildil veiklevad mingid ümmargused mummud, mis vist võiks marju meenutada. Roosa pöidalpaksune vaht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - tuhmilt punakaslilla. Aroom - saisoni enda magus põhi ja marjade magus lisand võimenduvad koos millekski nätkseks ja sookailuseks. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapu-mõrkjas-magus.  Keskmaitse ... ummm ... kummaline kombo - lapsepõlvest tuttav läägevõitu maugusus on segunenud millegi angervakse ja sookailu sarnasega ning tulemus on parkiv-lämmatav.

Lõppmaitse - umpffff - imperial saison annab oma parima, et torkida vürtsikas-hapukaid-puuviljaseid sarvi läbi eesti soomaastiku, kuid ega see väga ei õnnestu. Järelmaitse - mõrkjas-lääge-hapukas. nätske ja tokerjas.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja veidi õlija paletiga, hapu-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga nii ja naa rüübe. Põneva katse eest kasutada veel ühte, aga (õigusega) vähekasutatud marja tuleb muidugi kiita. Järgmine kord võiks katsetada kukemarjadega. Tulemus läheks ilmselt samasse rubriiki. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment